Mostarski bikeri počistili deponiju i zasadili sadnice

POZITIVNA VIJEST

U prostorijama restorana “Kulluk” u mostarskom Starom gradu, nadomak Starog mosta, posljednjeg dana studenog 2019. održan je radni sastanak Udruženja “Route M17” iz Mostara.

Na sastanku Udruženja, čiji članovi su gospodarstvenici, odnosno privatnici, zaljubljenici u moto-sport, bilo je najviše riječi o nedavnim aktivnostima na pošumljavanju lokaliteta na Mostarskom jezeru u Vrapčićima, u sklopu priprema tog mjesta za terenski lokalitet njihovog Moto kluba, kazali su Nermin Ćupina, predsjednik Udruženja “Route M17” Mostar, te Edis Sakoč, njegov zamjenik.

Riječ je, kako su objasnili, o tek prvoj fazi uređenja tog lokaliteta, za kojeg Udruženje ima velike planove u smislu društvene korisnosti.

Očistili smeće i napravili park

“Na toj lokaciji smo očistili velike deponije smeća o vlastitom trošku, te izvršili pošumljavanje, posadivši preko stotinu različitih sadnica, poput lipe, topole, šipaka, jablanova, vrbe i drugih vrsta”, izjavio je predsjednik Ćupina za portal StarMo.

Podsjećaju kako je taj lokalitet ranije bio prava deponija smeća, a javnosti je to mjesto poznato i kao lokacija na kojoj je nedavno došlo do pomora ribe usljed zagađenja jezera.

Iz Udruženja “Route M17” ističu kako nisu mogli sjediti skrštenih ruku, nego su odlučili poduzeti konkretne mjere i dati svoj doprinos u očuvanju prirodne okoline.