„ŽIVI ZELENO - PROJEKT JAČANJA JAVNE SVIJESTI O ZNAČAJU ZAŠTITE OKOLIŠA

Društvo Hercegovački internet portali pokrenulo je projekt: „Živi zeleno – projekt jačanja javne svijesti o značaju zaštite okoliša” koji u svojoj osnovi ima trodimenzionalan pristup, jačanje kompetencija građana o pitanjima iz sfere zaštite okoliša, rad s djecom na širenju ekološke svijesti, te mijenjanje navika građana s ciljem stvaranja poželjnog ponašanja u svrhu zaštite okoliša.

Brojni ekološki incidenti u Bosni i Hercegovini ukazuju na to kako svijest stanovništva ove regije još nije dovoljno razvijena.

Jedini način na koji se može utjecati na smanjenje zagađenja jeste povećanje participacije javnosti u okolišnim pitanjima.

Projekt „Živi zeleno“ za cilj ima podizanje svijesti o tome koliko svaki građanin može učiniti kako bi smanjio svoj štetan utjecaj na okoliš.​

"Živi zeleno" projekt jačanja javne svijesti o značaju zaštite okoliša omogućen je uz financijsku pomoć Fonda za zaštitu okoliša F BiH

BITNI SU MALI KORACI

U očuvanju okoliša svačija uloga je bitna, a posebice pojedinaca koji uz samo male promjene ustaljenih navika mogu utjecati na prestanak korištenja nekih od okolišno najproblematičnijih materijala. Potrebno je samo malo svakodnevnog truda i rezultati će biti zapanjujući.